fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400Hírek

100 nappal okosabb

100nap 1Iskolánk I.A osztályos tanulói szívószálakkal számolták ki a 100. iskolai napot, amely március 2-ra, egy szerdai napra esett, így pénteken, március 11-én ünnepeltük, hogy 100 nappal okosabbak lettünk. Szülőkkel karöltve emlékeztünk, dolgoztunk, ettünk-ittunk. Tíz - 100 nappal „öregebb”, okosabb - lelkes csapat 10 felé szaladt egy órán át, hogy bizonyítsa tudását, ügyességét 10x10 feladat, próba elvégzésével. Fáradságos munkánk jutalmaként egy habkönnyű oreós tortát fogyaszthattunk el a szülők jóvoltából.

Benedek Ibolya tanítónő

Cikk folytatása

Beszámoló a Dr. Jakab Antal ünnepségről

jakabantal50Dr.Jakab Antal püspökké szentelésének 50. évfordulója alkalmából 2022. március 12-én  emlékünnepséget szerveztek Kilyénfalván.

Az ünnepségre a gyergyói medence iskoláiból érkeztek gyerekek, három fős csapatokban, akik megismerték  a püspök életét és munkásságát, különösen püspökké szentelésének eseményeit.

Az ünnepség hálaadó szentmisével kezdődött a kilyénfalvi templomban, utána koszorúzásra került sor a templom kertjében levő Jakab Antal mellszobornál.

Az ünneplő közönség és a tanulók  átvonultak a Kultúrotthonba. Kolumbán Csilla hitoktató hálatelt szívvel köszöntötte a jelenlevőket.

Élménypedagógiai módszerrel összeállított, több állomáshelyen zajló gyakorlati feladatok megoldása következett, amelyekben volt székelyruha becsomagolása bőröndbe, levélírás a pápának, stb.

Iskolánkat  Bajkó Kriszta, Erdős Orsolya és Kolozsi Kriszta  VII. B osztályos tanulók képviselték, akik sikeresen megoldottak minden feladatot.

Minden csapat és a felkészítők  oklevelet  és könyvjutalmat kaptak. A rendezvényt jó hangulatú agapé zárta.         

Páll Ildikó hitoktató

Bábos fejlesztő foglalkozás

babos fejlesztoA bábozás az egyik legalkalmasabb módszer a személyiség kibontakoztatására. A bábokkal történő mesedramatizálás, versmondás fejleszti a gyermek beszédkészségét, fantáziáját és gondolkodását. Segít a kapcsolatok kialakításában. A bábjáték színes világa örömérzetet, vidámságot kelt. A legalkalmas eszköze a vizuális nevelésnek. A bábjátéknál mozgás és szó összekapcsolásából alakul ki a játék, fejleszti a szem-kéz koordinációját, segít a rendszerzésben, a logikai gondolkodásban.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, szeptember-december között a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskola II. A osztálya számára egy 12 alkalmas bábos foglalkozásra került sor. A foglalkozásokat Borsos Virág a gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház vezetője tartotta. A program záróeseményeként december 16-án a gyerekek bemutatták a Betlehem csillaga című bábelőadást.

Szenner Judit tanítónő

Iratkozás óvodába - 2021 – 2022-es tanév

ovoda1 24BEIRATKOZÁS IDEJE, HELYSZÍNE

I.    2021 május 17  – május 28    - újrairatkozás (közép- és nagycsoportba)
Az újrairatkozási kéréseket a szülők elküldik az óvónőknek, akik eljuttatják a titkárságra, nincs szükség egyéb iratra, mivel a gyerekek már be vannak írva


II.    2021 május 31 – június 11    - iratkozás kicsi csoportba
9 – 14 ÓRA KÖZÖTT A FOGARASY MIHÁLY ÁLT.ISKOLA TITKÁRSÁGÁN SZEMÉLYESEN, A BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK BETARTÁSÁVAL

Beirathatók a  2021.12.31 -ig  3. életévüket betöltő gyerekek (2018.12.31. előtt születettek).

 

JÓVÁHAGYOTT CSOPORTOK/HELYEK:

Csodavilág Napköziotthon (Kossuth Lajos u. 22) - 2 csoport, összesen 40 hely. Óvónők: Blénesi Katalin és Bartis Csilla-Kinga, illetve Fülöp Erzsébet és Polgár-Szép Enikő

Fogarasy Mihály Iskola (Gyilkostó út. 32) - 1 csoport, 20 hely. Óvónők: György Csilla és Portik-Gyurka Edit


SZÜKSÉGES IRATOK:

  • beiratkozási kérvény (beiratkozáskor a helyszínen)
  • gyerek születési  bizonyítványa (másolat)
  • szülők személyazonossági igazolványa (másolat)
  • törvényszéki végzés (válás, elhelyezés, stb. esetén)
  • oltási igazolás (családorvostól)
  • a speciális kritériumokat igazoló iratok (munkahelyi igazolás a szülőktől)
  • 150 lej garancia (a gyerek napi étkeztetésére)

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap