fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



Hírek

Iskolánkat Budapesten képviselték a IV A osztályos tanulók

fit kaland02Idén ötödik alkalommal rendezte meg az MCC Fiatal Tehetség Programja a FIT Kaland Tehetségversenyt!

Az egy híján 100 jelentkező csapat negyedik osztályos diákjai idén az űrkutatás rejtelmeit kutatták. Ez nem is véletlen, hiszen a csapatok idén azt a feladatot kapták, hogy tervezzenek meg egy űrkutató programot, egy általuk kiválasztott bolygóra. A verseny során a három fős csapatok és segítőik 4 tehetségterület segítségével mutathatták be, hogyan hódítanának meg idegen bolygókat és milyen űrbázist telepítenének új lakhelyükre. A 4 FIT-es oktatóból álló zsűri a Csillagászat és űrfizika, Színház világa, a Rejtélyes építészet, és a Filmkészítés rejtelmeikurzusokhoz kapcsolódó feladatrészeket értékelt és pontozott.

A döntőbe jutott 10 csapat látványos, színes és tudásmorzsákkal telített projekteket adott le, amit múlt hét pénteken a döntő keretein belül bemutattak a zsűrinek és az érdeklődő vendégeknek. A Kárpát-medence minden pontjáról érkező csapatok hamar összebarátkoztak és egymás sikerének örülve tapsoltak a színpadi előadásokat látva. A döntő további szakaszában elvégezték az általuk készített, fizikai kísérleten alapuló rakétájuk kilövését és az űrállomásuk makettjét is prezentálták a zsűrinek

Iskolánk is képviseltette magát ezen a versenyen a IV A osztály háromtagú csapatával akik a „Székelyek a zűrben” nevet viselték
A csapat tagjai: Dávid-Poráczki Nóra, Lázár Ágnes és Kántor Bence
A csapat koordinátora Kántor Boglárka, Kántor Bence édesanyja volt, aki felkészítette a csapatot erre a versenyre.

A verseny első fordulójában be kellett küldeni a projekt folyamán készült fotókat, terveket és a videónaplót, ez alapján a csapatunk továbbjutott a döntőbe, amelyre Budapesten került sor.

A versenyen a csapat nagyon jól teljesített, negyedik helyezést ért el, amire nagyon büszkék vagyunk. A gyermekek az egész projekt során nagyon jól érezték magukat, közben rengeteget tanultak és sokat fejlődtek.

fit kaland01

Köszönjük nekik, büszkék vagyunk rájuk.

György Tünde tanítónéni

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap