fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400Dallamok szárnyán

A tanév során a Fogarasy Mihály Általános Iskola 16 alsótagozatos osztálya egy közös tevékenység-sorozatot valósít meg Dallamok szárnyán címmel. Ez a tevékenység népi gyermekjátékok, helyi népdalok megismertetését valamint különböző néphagyományokhoz kapcsolódó tevékenységek megvalósítását tűzi célul. A tevékenység eszközigénye változó – a tevékenység jellegéből adódó. Mivel állandó a tevékenységeken a népi gyermekjáték és népdal, legfontosabb kellékek a ritmushangszerek.

A ritmushangszerek megvásárlása a Bethlen Gábor Alap által meghirdetett  és megnyert pályázat révén valósult meg. A Fogarassy Mihály Alapítvány ezen pályázat megnyerésével minden alsó tagozatos osztályába egy 19 ritmushangszert tartalamzó csomagot tudott vásárolni.

Gyémántcsiszolók

gyemantcsiszolok2019A Gyémántcsiszoló egy iskolaszintű nevelési program, az V-VIII osztályok közötti vetélkedő. A 2018-2019-es tanévben a VI. A osztály nyerte el a GYÉMÁNTOSZTÁLY címet.

A verseny jutalmazottjai a VI.A és VI.C osztályok jutalma egy kétnapos kirándulás, amire az idén július 24-26 között került sor, a csomafalvi Székely Panzióban. Mindezekért köszönet Hargita Megye Tanácsának a támogatásért, ami nélkül ez a szép kirándulás nem jött volna létre.

Képgaléria: https://www.facebook.com/FogarassyMihalyAltalanosIskola/posts/2089859351116211

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt - Iskolai játékok és számítógépes programok - pályázat

A 2019-es tanév kezdetén iskolánk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által meghirdetett pályázaton sikeresen pályázott. Ezen  pályázat eredményeként a 2019-2020 -as tanév kezdetén 300 000 forint értékben, 12 számítógépre megvásárolhatta  a Varázsbetű számítógépes fejlesztő programot. Ezen programot 9 osztály használja, valamint segíthet az egyéni fejlesztésben a fejlesztő pedagógusnak, logopédusnak és nevelési tanácsadónak is.

Cikk folytatása

Természetbarát iskola

termeszetbarat iskolaA 2019-2020 -as tanévben iskolánk részt vett a Román Madártani Egyesület (SOR) által meghirdetett programban. A programba iskolánk elemi osztályos diákjai vettek részt, akik a különböző feladatokat sikeresen teljesítették és ennek eredményeképpen iskolánk elnyerte a Természetbarát Iskola táblácskát.Köszönjük a diákok munkáját, a tanítók és szülők segítségét.

Meghívó a Fogarasy Mihály Általános Iskola jubileumi ünnepélyére

meghivo2019 1"Te kedves udvar, meghitt, régi termek,
Te ötvenéves drága iskola,
Ma minden régi híved újra gyermek,
S köszönt, mint kisdiákok friss sora,..."
Tóth Árpád

Szeretettel várjuk és meghívjuk Önt a Fogarasy Mihály Általános Iskola 50. évfordulója tiszteletére rendezett jubileumi ünnepségre, amelyet 2019 május 30-án, 16:30-kor tartunk az iskolánkban.

További cikkeink...

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap