fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



Gólyabál

Fogarassys Gólyabál

 

Fogarassys Gólyabál, ahogy az érintettek látták

 

Voltak, akik izgatottan várták…


 

„Mi ötödikesek vagyunk és, mint minden ötödikes, gólyák is. Minden évben, így idén is megszervezték a Gólyabált, ezúttal a nyolc A-sok. Az osztályból sokan akartak versenyezni, végül hét pár indult. Mivel a másik osztályból is sokan indultak, rendeztek egy selejtezőt, ahonnan három-három pár jutott tovább. Nagyon vártam a Gólyabált, mert ez volt itt az első ünnepélyem.”

(Kinda Andrea, V. A)

 

„Az iskolában sok rendezvény van. Az egyik rendezvény a Gólyabál, amelyet a VIII. A osztály szervezett. Úgy kezdődött, hogy a nyolcadikosok megkérdezték az ötödikeseket, hogy ki szeretne indulni a versenyen. Elmondták azt is, hogy minden gólyapár egy fiúból és egy lányból kell álljon. Nagyon sok pár jelentkezett a Gólyabálra, és közte voltam én és a párom.”

(Csizmadia Kinga, V. A)

 

„Egy nap az osztályfőnökünk mondta, hogy lesz ismét Gólyabál. Mindenki örült, de kiderült, hogy a fiúk nem akarnak a lányokkal lenni. Aztán nagy nehezen a fiúk hagyták magukat, így 7 versenyzőnk volt, de sajnos a másik osztályból is négyen voltak. A nyolcadikosok arra a következtetésre jutottak, hogyegy elődöntőt szerveznek, s így kiderül, hogy kik legyenek a gólyák…”

(Benedek Bernadette, V. A)

 

„A Gólyabál az iskolánk egyik nagy ünnepsége, amelyet egy nyolcadikos osztály szervez az ötödikeseknek. A mi osztályunkból is 4 csapat indult, ebből 1 kiesett. Akik bent maradtak, azoknak sokat kellett gyakorolniuk.”

(Máté Balázs, V. B)

Voltak, akik szerencsét próbáltak…

 

„Én nem akartam menni, de elhatároztam, hogy az életben egyszer van ilyen, és én sem hagyom ki ezt a lehetőséget. A selejtezőn kiestem, de nem ez számít, hanem hogy jól szórakozzak, és ez teljesült. A Gólyabál az eddigi legjobb bál, amin részt vettem.”

(György Norbert, V. A)

 

„Hirdetéssel kezdődött, volt egy hetünk készülni az előselejtezőre. Kellett tanulni rá: kérdéseket, válaszokat, egy bemutatkozást és egy körülírást. Nagyon izgultam, talán ez az egyik ok, ami miatt nem jutottam be a versenybe. De nekem elég volt, hogy ingyenes belépőm volt a bálra. Ráadásul a tombola is ingyenes volt.”

(Ábrahám Imre, V. A)

 

„A nyolcadikosok termében találtam magam Imicivel, aki mellettem állt, és még sok gyerekkel együtt. (…) Annáék jöttek. Ő a legjobb barátnőm, és nagyon egyszerre gondolkodunk. Azt a viccet, amit elő akartunk adni, én meséltem Annának pár nappal azelőtt. Ő is ezt használta fel. És mivel hátulról indultunk, ők vitték a viccet, és a Gólyabált is. Pár perccel azután nem bírtam ki, hogy ne bőgjem el magamat. A barátnőim körbevettek és vigasztaltak. Butaság ezen rágódni, Réka! Én is kiestem, te is kiestél, ez a sors!(…) Éreztem azt a pillanatot, hogy veszítettem, de győztesnek éreztem magam. Magam sem tudom, milyen érzés is volt az, de abban biztos vagyok, hogy megérdemeltem a veszteséget, mert jó volt győztesnek lenni!”

(Bede Réka, V. A)

 

Voltak, akik jöttek…

 

 

„ Izgatottan készültünk erre a napra. A mi osztályunkból hét pár nevezett be, amiből három pár jutott tovább. Sok érdekes verseny volt szervezve, például: tánc, kérdések, vers, ügyességi verseny és bemutatkozás. A táncok között volt bécsi keringő és angol keringő is. Az osztálytársak készítettek plakátot és szurkoltak nekünk.”

(Csibi Zsolt, V. A)

 

„Nagyon vártam már a november 13-át, hiszen én is résztvevője voltam az iskolai gólyabálnak. Osztálytársam, Petra volt a párom. Ügyességi versenyeken vettünk részt, volt a próbák között tánc, versköltés, stb. Sokat nevettünk, majd a végén izgultunk az eredményhirdetésig. Oklevelet és édességet nyertünk. Jólesett, hogy az osztálytársaink drukkoltak nekünk. A megmérettetések után buli következett. Jól éreztem magam, sokat táncoltam.”

(Paál Dániel, V. B)

 

„A Gólyabálon részt venni nagyon jó volt. Először be kellett mutatkozzunk, az nagyon jól ment. Utána kérdéseket tettek fel, 3 kérdés volt: 1 könnyű, 1 közepes és 1 nehéz. Aztán a fiúk verset kellett írjanak a lányoknak. Három szót kapott minden fiú, és abból a három szóból kellett verset írni. Utána ügyességi feladat volt. Mindenki kapott egy kanalat, a lányok egy szem szőlőt kaptak, amit a szájukban át kellett vinni a fiúkhoz (…), ez nem volt nehéz. Utána jött a tánc. Raktak fel zenéket, és azokra különféle módon kellett táncolni.”

(Berecz Ármin, V. A)

 

„Nekem egész végig kalapált a szívem a színpadon, nagyon izgultam, de aztán a vége felé már megszoktam. Máris jött az eredményhirdetés. Mindenki ujjongott, amikor megtudtuk, hogy Ágnesék győztek. Mi csak III.-ok lettünk, de én örülök ennek is. Utána fergeteges buli következett: ettünk,ittunk, mulattunk. Jól éreztük magunkat!

Nagyon jó buli volt az első gólyabál, alig várom a következőt.”

(Gáll Anna, V. A)

 

„Először jelentkeztem a Gólyabálra. Kiválasztottam Kovács Szabolcsot páromnak. Minden nap felmentünk a nyolcadikosok osztályába, és megtanultuk a bécsi és az angol keringőt. Hamarosan eljött a várva várt nap. Felmentünk a színpadra, és be kellett mutassam a páromat. Hát én így mondtam el: Az én páromat Kovács Szabolcsnak hívják, született 1998. március 17-én, kedden, névnapja július 28-án van. Van egy kishúga, Dórika. És 12 papagája meg egy teknőse.

(Gál-Pál Laura, V. B)

 

Akik láttak…

 

„Ebben az évben osztálytársaim is vettek részt versenyzőként, mivel V. osztályosok vagyunk. Én is elmentem nézőként. (…) Könnyebb és nehezebb próbatételek is voltak. Az V. A szurkolt a legjobban, három pár indult innen. A nagy szurkolás nem volt hiába, hiszen az egyik pár az I., a másik a III. lett. A harmadik pár nem lett dobogós, de azért az se lett az utolsó.”

(Gergely Botond, V. A)

 

„Az ajtónál tombolát is adtak, a belépő 2 lej volt. Mindenki felment a díszterembe, és kezdődött a műsor. Az első feladat volt a bemutatkozás. Aztán 3-3 kérdésre kellett válaszolni. Az utolsó előtti kérdés nehezebb volt. Jött a tánc…”

(Páll Tímea, V. A)

 

„Az iskolából hazamentem, szépen felöltöztem, kiengedtem a hajamat, és felvettem a kedvenc ruhámat, majd indultam a Gólyabálra. Ott voltak a barátnőim, felmentünk a díszterembe, és megkezdődött a műsor. Leültünk a székekre. Megkezdődött a gólyák bemutatása. Izgalommal hallgattuk.”

(Bege Krisztina, V. B)

 

„A Gólyabál, hát igen, szép volt. De azért érdemes továbbolvasni, mert részletezni is fogom, nekem a magam részéről nem lenne elég az, hogy szép volt. Amint bementünk és megkaptuk a tombolát, azt láttuk felírva a napos táblájára, hogy GÓLYABÁL 2009, és szépen ki volt díszítve a tábla meg a folyosók is. Felmentünk a díszterembe, a tesóm már ott volt, és foglalt nekünk helyet, leültünk.”

(Kopacz Zsófia, V. A)

 

„Úgy kezdődött minden, hogy mindenki drukkolt valakinek. Én és Elekes Zsolt ketten drukkoltunk Péternek és Ágnesnek (…) Mindenki ügyes volt, de Péterék a legjobbak. Amikor jött a díjkiosztó, akkor Ágnes és Péter lett az első.”

(György Szabolcs, V. A)

 

„Mikor bementünk az ajtón, akkor érkezett meg a zsűri egyik tagja, a rajztanár. Érkezéskor mindenki kapott egy tombolát, elfoglaltuk a helyünket, és akkor jutott eszünkbe, hogy lent hagytuk az osztályban a szurkoló plakátokat. Leszaladtunk értük, de az osztály be volt zárva. Huni és Koppány visszamentek, elkérték a tanártól a kulcsot. Kinyitottuk az osztályt, és kihoztuk a plakátokat. Visszamentünk a díszterembe és vártuk a műsort. Elkezdődött. Egyik tanuló be kellett mutassa a másikat. Nekem a Kincső bemutatása tetszett a legjobban.”

(Bege Tamás, V. B)

 

„Nagyon jó volt, csak annyi volt a baj, hogy alig láttam valamit, mert a legnagyobbak voltak előttem. De ez nem lényeges. A bemutatkozás nagyon vicces volt, főleg a Bábics Tamásé és a Blénesi Kincsőé. ”

(Bíró Árpád, V. B)

 

 

„A legjobban az tetszett, amikor a fiúk szerelmes verset kellett írjanak a lányoknak. Én Annának és Zsoltnak drukkoltam, és sajnálom, hogy nem ők lettek az elsők. A buli is nagyon jó volt, jó volt a zene és a hangulat. Nekem nagyon tetszett az egész Gólyabál.”

(Polgár Brigitta, V. A)

 

„Úgy kezdődött az előadás, hogy a párok be kellett mutassák egymást. Ez a rész nagyon érdekes volt. Aztán kellett kosárkákból cetliket húzzanak. Ezután kezdődött egy jó játék. Voltak a párok, és a lányok szájában volt egy kanál, a kanalában egy szőlőszem. Azt a szőlőszemet a lány a fiú kanalába kellett tegye, de arra kellett vigyázzon, hogy ne essen ki a szőlőszem a fiú kanalából, a fiú pedig vissza kellett vigye. Aztán a fiúk kaptak 3 szót. Azokból a szavakból egy szerelmes verset kellett megfogalmazzanak, majd elmondják.”

(Fórika Gabriella, V. B)

 

„Végül a zsűri döntése kellett a versenyhez. Ekkor a mi osztályunk felemelte a szurkoló táblákat. A zsűri döntött: az idei Mister és Miss Gólya BAJKÓ PÉTER és CZIMBALMOS ÁGNES! Nagyon örültem, hogy megnyerték…”

(Tamás-Szóra Evelin, V. A)

 

„Az én első gólyabálom nagyon jó volt, nagyon jól éreztem magam, és nagyon büszke vagyok az V. B osztályra.”

(Kastal Orsolya, V. B)

 

És akik győztek…

 

„Énnekem a Gólyabál nagyon tetszett. Hogy is ne tetszett volna, hogyha én voltam az egyik versenyző! A feladatok elég viccesnek tűntek ahhoz képest, hogy mi milyennek képzeltük el. Én a II. helyezett lettem. Miután kihirdették a nyerteseket, egy fergeteges bulira került sor: tombolahúzástól táncig, tánctól pedig kajáig. Nekem nagyon teszett, és az én véleményem nem fog megváltozni!”

(Blénesi Kincső, V.B)

 

„Végre megjöttek az eredmények. Nem hittem volna, hogy elsők leszünk. De végül ez történt. Koronát adtak ránk, ajándékot kaptunk és virágot. Az volt a lényeg, hogy jól éreztük magunkat, és minden kis gólya ügyes volt.”

(Czimbalmos Ágnes, V. A)

 

„Nekem az tetszett a legjobban, amikor nyertünk. De a próbák is nagyon szuperek voltak. Először nagyon izgultam, aztán rájöttem, hogy nincs itt semmi nehéz. Az is jó volt, hogy az osztálytársaim drukkoltak, és ez keltett önbizalmat, hogy ne izguljunk”

(Bajkó Péter, V. A)

 

Akik nagyot buliztak…

 

 

„Ezután egy fergeteges bulit csaptunk. Táncoltunk, énekeltünk, nagyon jól éreztük magunkat. Remélem, még lesz ilyen jó buli.”

(Egyed Yvett, V. A)

 

„Nagyon jól telt a buli a Gólyabál után, és egészen 12 óráig tartott. Sajnos, én fél 11-kor eljöttem. Nagyon, de nagyon jól telt a buli!”

(Barabás Botond, V. A)

 

„Lementünk a földszintre, és megláttuk a diszkófényeket, hallottuk a zenét, ott árultak hűsítőt, kakast, vizet, kenyeret, chipset és hot dogot, ja és csokit. Azután sorsolták a tombolákat, Koppány hamarabb haza kellett menjen, és ideadta a tomboláját nekem, de aztán én is haza kellett jöjjek…”

(Ferencz Rebeka, V. B)

 

„A Gólyabál szerintem nagyon tuti volt, a buli meg briliáns, az biztos. Most voltam először gólyabálon, de ezentúl minden évben megyek.

A buliban nagyon sokat táncoltunk, főleg az én nevemben mondom, hogy a zene nagyon jó volt, meg a DJ is. Az idei nyertesek is ügyesek voltak, főleg a táncban. A büfében is jó volt a kaja meg az üdítő. Remélem, jövőre is ilyen lesz a büfé. . Különben a tombolán is jó dolgok voltak, kivéve a macikat.”

(Forró Alíz-Hédy, V. B)

 

„A diszkó a földszinten volt. Volt egy büfé is, ahol ételt, üdítőt és ropit árultak. Két felvonásban volt a tombolahúzás, és sokan nyertek. A bulinak fergeteges hangulata volt, csak sajnos nekem 9-kor haza kellett mennem. (…)

Egy tökéletesen megszervezett és tökéletes hangulatú gólyabált tartottak a Fogarassy Mihály Általános Iskolában. ”

(Kulcsár Petra, V. A)

 

„A Gólyabál volt az egyik legjobb buli az életemben. Nagyon jó volt a zene és sokat táncoltunk, de annak örülök a legjobban, hogy a mi osztályunk nyert, és 3 év múlva mi rendezzük, ha addig meg nem bukunk.”

(Jakab Tímea, V. A)

 

És akik a kulisszák mögül tudnak beszámolni…

 

„Szerintem az idei gólyabál nagyon jól lezajlott. Az osztályunk sokat dolgozott, sokat készültünk a péntek 13-i rendezvényre. Szerencsére a balszerencsés nap minket nem érintett, mert minden tjól megszerveztünk: a díszítést és a zsűri meghívását már napokkal azelőtt elintéztük.”

(György Bernadett, VIII. A)

 

„Sok munka volt a szervezéssel, de végülis nem bántuk meg, hogy elvállaltuk. Mindenki az osztályból részt vett a szervezésben, voltak ötleteink és elképzeléseink. Jópár óráról hiányoztunk, ami sokszor jól jött. Szponzrokat kerestünk, sokan támogattak. A második díjat együtt szereztük az egyik osztálytársammal. Mielőtt elkezdődött volna a vetélkedő, kiosztottuk mindenkinek a szerepét. Keresztes Zsolttal a kabátoknál voltunk. A vetélkedő jól sikerült, ahogy a buli is. A végén még maradtunk takarítani, huszonhaton nekiálltunk, és 15 perc alatt befejeztük.”

(Kis Zalán, VIII. A)

 

„Rengeteg munkánkba került, míg összehoztuk ezt a fantasztikus Gólyabált. Mindenki dolgozott valamin, volt, aki szponzorokért szaladt, mások a színpadot díszítették, s akadtak olyanok is, akik a feladatokat és a kérdéseket állították össze. (…)

Ez a Gólyabál megérte a sok fáradozást. Ha tehetném, visszaforgatnám az időt a buli legjobb pillanataihoz. Ezt sosem fogom elfelejteni!”

(György Emőke, VIII. A)

 

„A gólyabált idén nekünk kellett megszervezni, ami az oszink szerint nekünk egy kitüntetés! Én nem voltam főszervező, de azért ahol csak tudtam, mindenhol besegítettem.

Maga a gólyabál szerintem remekül sikerült, nem volt semmi gond, szerintem minden remekül ment. Az utána levő buliban sem voltak különösen nagy károk, sikerült kihúzzuk egy elosztóval és egy szemetessel, ezek, amik eltűntek vagy összetörtek.

Összegezve, szerintem jól ment minden. Röviden ennyit a gólyabálról.”

(Pongrácz Gellért, VIII. A)

 

„Egy nagy hiba, amit én észleltem, az volt, hogy nem megfelelően volt a munka elosztva. Volt, aki végig dolgozott és volt, aki végig bulizott. Olyan is akadt, aki a rendezvényen odatette magát, és olyan is, aki nem erőltette meg magát. De ezeket már jóvátenni nem lehet, és én örülök, hogy meg tudtuk így szervezni.”

(Magyari László, VIII. A)

 

„Fél négykor, mikor felértem az iskolába, még csak pár fiú volt ott, ők is a fényeket meg a mikrofont próbálgatták. Aztán négyre mindenki megérkezett, még a gólyák is. Hihetetlenül aranyosak voltak, ahogy feszengve ültek a díszteremben. Lacó meg én ezalatt azon izgultunk, hogy tudni fogjuk-e a szövegünket baki nélkül.

Végül nem sokkal öt után megkezdtük a 2009-es Gólyabált. Minden a tervek szerint haladt. Én és Lacó magabiztosan, hiba nélkül végeztük a dolgunkat. Levezettük a műsort, kihirdettük az eredményt. A végén már szomorkodni kezdtem, hogy ilyen hamar véget ért. Ám nem volt időm ezen rágódni, hiszen kezdődött a buli. Utána meg jött a takarítás, a dolgok legkellemetlenebb része, de azt is túléltük. Végül hazaindultunk.

Az idei gólyabálról már csak egy gyönyörű emlékem maradt, és pár fényképem, amelyeket semmi pénzért nem dobnék ki.”

(Zerkula Edina, VIII. A)

 

„A nyertesek nagyon örültek, a többiek pedig nagyon el voltak szomorodva. Abban a pillanatban, amikor őket kellett volna vigasztalni, senkinek nem jutott semmi az eszébe, csak ezt hajtogattuk: »Nem baj, hogy nem nyertetek, ügyesek voltatok, és sokat tanultatok ebből a versenyből.«

»Görcsösen erőlködünk, hogy valóra váltsuk az álmainkat: mindazt, amiről azt gondoljuk, hogy jobbá teszi az életünket. Hajszoljuk a pénzt, a népszerűséget, a hírnevet, közben elveszítünk mindent, ami igazán fontos: az egyszerű dolgokat, a társaságot, a családot, a szeretetet. Mindazt, amit valószínűleg már megszereztünk.« Ez az idézet, úgy érzem, érzékelteti azt, hogy örüljünk annak, amit elértünk, ne szomorkodjunk és ne erőltessük tovább, ha nem sikerül valami. Kell küzdeni, de meg kel tanulni lemondani is a sikerről, a pénzről, a harcról vagy akármi egyébről.”

(Bajkó Erika, VIII.A)

 

„Szerintem a díszlet is nagyon jó lett… és hát, akinek nem tetszett, vajon tudott volna jobbat?

A buli előtt nagy rohanás volt, hiszen a büfénél tolongtak a diákok, már 15 perce meg volt kezdődve a buli és a DJ-k még nem voltak felkészülve, de ez van, minden nem lehet tökéletes. Attól eltekintve egészen jó volt. a büfében nagyon gyorsan jártak a kezek, hisz mindenki mindent kért, és azt sem tudtuk, hogy melyiket csináljuk előbb, hogy jó legyen. Ez volt az első év, amikor hot dogot árultak a bulin. Hát, mit mondhatnék, Szerintem elég jó ötlet volt.

A buli fantasztikus volt, nagyon jók voltak a zeneszámok és a fények. A tombolahúzás is jó volt. A fődíjat Székely Csilla tanárnő nyerte meg, egy DVD-lejátszó volt. Első díjat az utolsó számú tombolával. Nem semmi.

Eredetileg úgy volt, hogy a buli 9-ig fog tartani, miután a többség elment, még fél 10-ig buliztunk. Mire hazaértünk, olyan fáradtak voltunk, hogy majdnem leestünk a lábunkról.

Szerintem nagyon jó buli volt. Azt kívánom, hogy még sok ilyen jó buli legyen!”

(Bálint Bernadett, VIII. A)

 

„Remekül összeállt az osztályközösség. Én azt hiszem, hogy az együtt eltöltött nyolc év alatt ez volt az első olyan kihívás, ahol az egész osztály dolgozott. Mindenki megtalálta a neki megfelelő munkát.

A színpad díszítése volt a legjobb az egész szervezés alatt. Remekül szórakoztunk, és a legjobbat hoztuk ki magunkból. A díszítés alatt folytonosan fényképeket készítettünk, így megörökítve az együtt eltöltött csodás időt, a pillanat varázsát.

Osztályunk minden tanulója csinált valamit. Bár voltak olyan szerepek is, amelyek felcserélődtek: például a lányok ütötték a szegeket a falba, míg a fiúk krepp-papírt tűrögettek. De jól éreztük magunkat, és úgy érzem, hogy remekül összekovácsolta az osztályt. Azokban a napokban olyanok, akik azelőtt alig beszéltek egymással, hirtelen pár napra barátok lettek. Gyönyörű idő volt.”

(Biró Boglárka, VIII. A)

 

„Miután befejeződött a műsor, szélsebesen rohantunk le a földszintre, ahol a buli helyszíne volt. A régi lányöltözőbe költözött a büfé, ami most egy rendelő szerepét szolgálja. Sok finomsággal szolgáltunk iskolatársainknak, akik pénzt és gyurakodást nem sajnálva kóstolták meg a finomabbnál finomabb csemegéket. Ami szem-szájnak ingere, mind jelen volt a pulton. A buli is nagyon jól sikerült, köszönhetően a jó zenének és a jó társaságnak.

A büfé és a buli között ingadozva nem sok időm maradt azon elmélkedni, hogy milyen is volt a Gólyabál. De amikor hazaértem, és belesüppedtem az ágyamba, a plafont bámulva csak szép élmények jutottak eszembe, mind olyanok, amelyek a bulin, illetve a bálon történtek velem. Végül büszkén elmondhatom, hogy péntek 13-án volt megtartva a legjobb gólyabál, amit valaha is láthatott a világ!”

(Sólyom Annamária, VIII. A)

 

A Gólyabált mi szerveztük,

a díszletet mi terveztük.

Volt kisebb-nagyobb bajunk,

de tökéletesek nem vagyunk.

 

Jó buli volt, higgyétek el!

Hé! Azt ne vigyétek el!

Hot dog készül! Ketchupot!

Gyorsan, üdítőt hozzatok!

 

Nagyon jó volt ez a buli,

a szervezés tök jó muri!

Jó buli volt, minden tetszet

még az idő is kedvezett.

(Bálint Bernadett, VIII. A)

 

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap