fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: [ROOT]/images/napsugarasest

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:Régi rendezvények

Novembervégi “Napsugaras est” a Fogarassyban

IMG 5334November 28-án a Fogarassy Mihály Általános Iskola díszterme adott otthont egy rendhagyó „szülőértekezletnek", amikor az iskola szülőközösségének egy része valamint az intézmény pedagógusainak népes tábora találkozhatott Zsigmond Emesével, a mindenki által jól ismert Napsugár és Szivárvány erdélyi gyermeklapok főszerkesztőjével.
A folyóiratok munkatársai mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottak az olvasóközönséggel való közvetlen kapcsolatnak, mégis ez alakalommal a közönségtalálkozóra nem a gyerekeket hívták, hanem a szülőket, akik bár közvetve, de mégis kapcsolatban állnak e sajtótermékekkel.

A lapok történetének rövid áttekintése mellett a főszerkesztő asszony az elhivatottságáról tett bizonyságot és léleképítő-lélekszépítő gondolatokkal erősítette meg a hallgatóságot abban, hogy az értékvesztés veszélye ellenére még átmenthető a jól bevállt ősi tudásunk, csupán nyitott szemmel, nyitott szívvel kell járnunk, hogy ne tévesszen meg a ma sokszor hamis csillogása. Felelevenítette kultúránk azon értékeit, melyekre méltán büszkék lehetünk, azonban mai globalizálódó világunk egyre inkább háttérbe szorítja ezeket, mennél jobban a feledés küszöbére szorítva. E két gyermekirodalmi lap – és főként a nagyobb korosztály számára készülő Napsugár – ezeket az értékeket akarja életben tartani, követni, ezért a lap szerkesztésénél nagymértékben szem előtt tartják az értékmentést. Olyan rovatokat indítottak útjukra, melyek a gyermeki befogadóképesség mércéjén belül felkínálják a magyarság múltjának, kultúrájának a megismerését, értékmentésre buzdítják az olvasókat.
Bár estébe nyúló volt e találkozás, és november utolsó napjait írtuk, mégis „Napsugaras est" volt, tele reményüzenettel. Köszönet érte!

 

{gallery}napsugarasest{/gallery}

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap