fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400Régi rendezvények

Beszámoló a Dr. Jakab Antal püspök élete és munkássága c. vetélkedőről


Jakab Antal Vetelkedo 2012 016A vetélkedőt 2012. március 23-án szervezték a kilyénfalvi Kultúrotthonban, amelyre a gyergyói kerület 10 általános iskolája nevezett be, három-három fős csapatokkal. Iskolánk csapatának tagjai: Marthy Ágota VIII.B, Paltán Adrienn VIII.B és Nagy Tímea VI.B osztályos tanulók voltak

A verseny anyaga Jakab Antal püspökké szentelésének 40. évfordulója lévén, Róma város nevezetességeivel, a szentelés és római tanulmányévek színtereivel volt kapcsolatos.

 

Öt fordulója volt a versenynek, alapos tudást igényelt mindenik. Az első fordulóban bemutatkoztak a csapatok, megindokolták a választott csapatnevet, erre külön pontot kaptak. Néhány példa: Szent Péter bazilika, Colosseum, Azálea, A tizenharmadik, Dominus meus et Deus meus, Én Uram és én Istenem. Más feladatok: 50 tesztkérdés kitöltése, az eseményekkel kapcsolatos képek felismerése, magyarázata, levél írása a püspökhöz címezve, a Pápai himnusz szövegének pontos leírása, értelmezése.

A verseny minden csapata díjazásban részesült: az első hat csapat a pontozás szerint, a következők a legkreatívabb, legjobb bemutatkozás szerinti, a legtöbb ismeretet bemutatók szempontokból.

A Fogarassy Mihály Általános Iskola csapata Gyergyószentmiklósról a pontozás szerint a harmadik helyet érte el. Minden csapat oklevelet kapott, a tanulók társasjátékokat, könyvet.

Ezek után megtekintették a résztvevők a könyvtárat, megkoszorúzták a püspök szobrát a templomkertben. A rendezvényt agapé zárta.

Összeállította

Páll Ildikó

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap