fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400Régi rendezvények

Kurutty beszámoló

Meghitt, családias légkörben vetélkedtünk a hétvégénkurutty2

Talán nagyon halkan, de kellő kitartással és a megszokott hűséggel kuruttyoltunk az idén is. Na de miért halkan? Mert immár hónapok óta attól hangos az ország, hogy nulladik osztály indul, riogatás, félretájékoztatás, lázas igyekezet a gyereket befogni vagy megtartani. Holott attól kellene visszhangoznia a közvéleménynek, hogy minden gyereknek jut hely – akár óvodás, akár iskolás.

A kuruttyolók táborába első osztálytól benevezhet, ahol másodikos, harmadikos és negyedikes barátra, segítőre, szerető társra talál. Ha ő is akarja....

kurutty3A XIV. Kurutty vetélkedő Gyergyó körzetének a Fogarassy Mihály Általános Iskola adott otthont 2012. március 3-án, szombaton. A házigazda iskola három csapattal nevezett be, ezen kívül vendégül látta a gyergyóremetei – csutakfalvi - és a salamási csapatot. Utóbbiak megérdemelten kaptak elismerő tapsot a néző – szurkoló közönségtől, hisz alg tucatnyi magyar ajkú kisiskolás közül négyen versenyeztek. Elkísérték őket a tanító nénin kívül a szülők is. Ennek a nemes vetélkedőnek egyik lényeges tulajdonsága, hogy gyerek – szülő – pedagógus együttgondolkodva, egymást segítve, erősítve készül hosszú időn keresztül, hogy aztán a versenyt is együtt, nyilvánosan élje át.

Ünnep ez: a gyerekek tisztelete, erőfeszítésük nyomán megszülető, lelket melengető írások, szavak és rajzok, népdalok, rövid jelenetek, játékok ünnepe. Bizonyságot tettek lelkes felnőttek arról, hogy a munkának, a tudásnak, az összefogásnak nem csupán értelme, de jövője is van.

kurutty4A vendégszeretet ékes példája a finom szendvics, tea, kalács, amivel elhalmozták a gyerekeket és egymást is. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy szép ajándékokat kaptak a résztvevők.

A Kurutty olyan verseny, amely messzemenően értékeli azt, ami a gyerekben felbecsülhetetlen érték: a kíváncsiságot a világ felé.

Jelesre vizsgáztak a gyerekek szülei összefogásból, önzetlen támogatásból, gondoskodó szeretetből.

Az már csupán ráadás, ha továbbjut egy csapat a megyei szakaszra. Ez idén egy hajszálnyira előbb a második legjobbtól a Nádimanók csapatának sikerült a Fogarassy Mihály Általános Iskolából.

Köszönjük a támogatást a szervezők nevében!

Kiss Klára

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap