fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400Hírek

Óvodai események - I. félév

A GE! Nap (avagy Gondolkodj Egészségesen! Nap)
2014 nov. 28.

ge napNapközink a tavaly óta tartja a GE! napot, a magyarországi Gondolkodj Egészségesen! Programmal együtt. Küldetésük, hogy minden gyermek önmaga lehessen, ezért a nap célja: felhívni a figyelmet az óvodáskorúak testi és lelki egészségnevelésének fontosságára. Ebbe beletartozik az egészséges gondolkodás, a mozgás öröme és a táplálkozás. Erre a napra ajánlanak egy forgatókönyvet mesével, játékkal, dallal és sok-sok nevetéssel. Ily módon skype kapcsolatot tartva a résztvevő óvodák közösen tevékenykedhetnek.
Az idén napot A holvadászok című mese volt, kis Holdénekkel, es sok –sok játékkal: Holdmozgó, Holdvadászat, Holdam hangja stb. A nap fénypontja a Holdfénytündér saláta (gyümölcssaláta) volt, amit a gyerekekkel közösen készítettünk és fogyasztottunk el.

 

Szülinapok megünneplése az óvodában

szulinap1Lényegesnek tartjuk egy gyermekkel tudatosítani, hogy örvendünk neki, örülünk, hogy megszületett, létezik, értékes. Ennek kifejezésére, tudatosítására jó alkalom a gyerekek születésnapjának a csoportban való megünneplése.
Ekkor a gyerekek nagy szeretettel és gondossággal készítenek a társaiknak ajándékot. Együtt örülünk, énekelünk, jókívánságokat fogalmazunk meg az ünnepeltnek.
Az ünnepelt gyerek pedig megtapasztalhatja azt, hogy az igazi öröm, boldogság nem a drágán vásárolt ajándékokban rejlik, hanem a személyes kapcsolatokban, a baráti együttlétben, az elfogadottságban, a jó szándékban.

 

 

További rendezvényeink fényképeit a Galériában találják:

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap