fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400Hírek

Iskolakezdés

iskolakezdes2020Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

A nyári szünet pár nap múlva véget ér. A hagyományostól eltérően, de Istennek hála, a zöld forgatókönyv szerint, szeptember 14-én megkezdjük a 2020/2021-es tanévet, vagyis a jelenlegi helyzetben az iskolalátogatás mindenki számára lehetséges.

A járványügyi helyzet miatt elmarad az ünnepélyes tanévnyitó. Helyette 9 órára várjuk az I-VIII osztályos tanulókat, akik 11 óráig osztályfőnöki órán vesznek részt az osztálytermeikben. Itt megkapják az órarendet és részletes tájékoztatást az előttünk álló időszak intézkedéseivel, szabályaival kapcsolatban.

Az előírások értelmében a szülők nem léphetnek be az iskolába, ezért kérjük, hogy csak az iskola kapujáig kísérjék el a kisiskolásokat.

Az előkészítős gyerekeket egy rövid ünnepség keretén belül köszöntjük a kisiskola udvarán, a következő program szerint:

  • Előkészítő A osztály- 9,30 órától,
  • Előkészítő B osztály 10 órától,
  • és az Előkészítő Step by step osztály 10,30- tól.

11,30-tól a Szent Miklós Templomban tanévnyitó szentmise lesz a Fogarasy Mihály Általános Iskola tanulói számára, ahová a szülő elkísérheti a kisgyerekét, illetve a felső tagozatosoknak is lehetőségük lesz részt venni.
 
Mivel az óvodások kivételével minden tanulónak és alkalmazottaknak a szájmaszk használata kötelező az iskola területén, arra kérjük a kedves szülőket, hogy gyermeküknek az első naptól kezdődően biztosítsák a szájmaszkot. Javasoljuk a mosható, egyedi mintázatú, költségkímélő változatot.
Nagyon fontos, hogy semmilyen körülmény között, betegen ne engedjék a gyermeket óvodába/ iskolába.

Drága gyermekek!
Nagyon várunk benneteket, nélkületek kihalt volt az iskola.
Nagyon bízom benne, hogy közösen, egymást segítve, türelemmel és megértéssel, szerencsésen túljutunk ezen a nehéz időszakon is.

Sikerekben, örömökben és egészségben gazdag 2020/2021-es tanévet kívánok mindenkinek!

Lázár Nóra igazgatóhelyettes

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap