fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



2016

Nagyszünet, 2016 december

Őrangyalos, adventi gyertyás, tízes dol-gozatos, szaloncukros decemberi iskolába járást nektek, fogarasysok!

Mert a december akkor is december, ha épp semmi ked-vünk hozzá. Akkor is ünnepélyes, ha épp a hátunk közepére kívánjuk az iskolát, ha semmi kedvünk adventi jócseleke-dettel bombázni az osztálytársainkat, vagy ha éppen most derült ki, hogy bukásra állunk. Mert valahogy mégiscsak hangulatba hozza az embert a sok kivilágított, díszes kiarakat, a katedrán heverő adventi koszorú fenyőillata, az ablakon át beszűrődő karácsonyi dallamok és a lassú hóesés. Észre sem vesszük, és már be is szippantott az ünnep. Ahogy ezt a lapszámot is.

Mert hát csupa ünnepi dologról lesz szó. A hírrovatban például szót ejtünk a Szent Miklós napi főzőverseny és a Mikulás-buli mellett a színházról és az ingyen ölelőkről, de kicsit szimatolunk az ünnepi készülődések körül is. Megtudtuk ugyanis, mi mindennel készülnek a kicsik, il-letve hogy mikor és hogyan zajlik majd le a hatodikosok adventi vására és a közös karácsonyi műsor. A Fal füle is a karácsonyi tervekbe hallgatózott bele, a Gyökerekben az éneklés, kántálás hagyományának néztünk kicsit utána, és természetesen karácsonyi olvasmányt és filmet ajánlunk nektek. Az egymásról rovatban megismerkedhettek közelebb-ről Székely Csilla tanárnővel és a VII.C-s Jánossy Tamás-sal, a hátlap pedig szórakozást kínál (a viccek természe-tesen karácsonyi témájúak!).

Ha ez mind nem elég, akkor lehet, hogy túl kevés vagy túl karácsonyi nektek ez a szám. Ha kipróbálnátok egy másfajta Nagyszünetet is, akkor garantáljuk, januárban kevesebb lesz itt a csengőszó és a mákos bejgli. Szóval itt a kihívás: 2017-ben újra...

... találkozzunk Nagyszünetben!

Üdv,
A szerkesztőség

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap