fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 4002013

Nagyszünet, 2013 április-május

Békét vagy békülést minden fogarasysnak a mozgalmas tavaszi napokban!

Áprilisi számunk sokat késett, de hátha megérte várni rá. Mindennek az a fránya tavaszi jövés-menés az oka, ami miatt sem az újságírók, sem irányítóik nem tudtak elég gyorsan és hatékonyan dolgozni. De sebaj, végre itt vagyunk, és beszámolunk az elmúlt időszakról, sőt górcső alá veszünk egy mindenki számára ismerős témát: az iskolai konfliktusokat, ellentéteket, veszekedéseket és verekedéseket, amikben mindannyiunknak részünk van, ha tetszik, ha nem.
... találkozunk Nagyszünetben!

A szakácsunk és a filmkritikusunk szabadságra ment ebben a hónapban, de így is maradt bőven értékelni- és mondanivalónk. Most Dezső Reni számol be az iskolahét eseményeiről, a húsvéti vásárról és az alsó tagozatosok kiemelkedően jó teljesítményéről a hagyományos versenyeken. Beszélünk egy kicsit a versengésről és a poénkodásról, mivel mindkettő konfliktus-sá fajulhat, Gellért a bolondok napjával foglalkozik, Petra pedig a székelyruha titkait tárja fel előttünk. Yvett és Zsófi Andi moderálásával a bosszúállás és megbocsátás témájában váltanak pengét, hogy tanácsot adjanak a viszálykodóknak.

Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, lapozzatok bátran, hátha ráismertek magatokra, a helyzetetekre valamelyik oldalon! Mert, kedves olvasónk, te lehetsz az a kis törtető, akinek mindig mindenben nyernie kell, és puszta kézzel nekiront az ellenfélnek, ha kell, de lehetsz a mókamester is, aki némelyik viccével túl messze megy, vagy akár az áldozat, akit lesöpörnek a pályáról vagy érzéketlenül kigúnyolnak. De lehetsz tanácstalan barát vagy barátnő, akit elárultak vagy komolyan megbántottak, netán teljesen félreértettek és nem tudod tisztázni magad. De lehetsz egyszerűen egy békepárti fogarasys diák, aki apró-cseprő napi súrlódásaiban szorul egy kis segítségre, megerősítésre. Akárhogy is, olvass minket, és ha most késtünk is, ne feledd, idén még egyszer biztosan...

Üdv,
A szerkesztőség

{pdf}https://dl.dropboxusercontent.com/u/28128528/fogarassy/nagyszunet/nagyszunet2013aprilismajus.pdf{/pdf}

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap