Hírek
Kiscsoportos katicáink

Mikulásjárás

A katicabogár névre hallgató kiscsoportosoknak nagy élményt jelentett, hogy a napköziben találkozhattak a Mikulással. Számukra ez újdonság volt, hogy ide is ellátogatott. Nagy volt az izgalom, de annál nagyobb volt a meglepődés, amikor meghallották a folyosón a Mikulás gyönyörűen szóló csengőjét. Kíváncsian várták, miről fog mesélni a Mikulás és hogy mit rejt szép piros zsákja. Az ajándékért köszönetképpen versikékkel, dalokkal kedveskedtek a Mikulásnak.

Bővebben...
 
Óvodai foglalkozások

Zajlik az élet a legkisebbeknél is. Egy kis ízelítőt nyújtunk, hogy mindenki lássa, milyen ügyesek vagyunk.

Múzeumi látogatás
Az idén októberben ellátogattunk a múzeumba, ahol megtekinthettük A Ford T - modell kiállítást. Megfigyeltük az régi és új járműveket, valamint a híres Bádog Böske autó egy korabeli makettjét. Érdekes dolgokat tudtunk meg a közlekedésről, egy nagy gyakorlópályán ki is próbáltuk a tanultakat. A kislányok is jól érezték magukat a fiús téma ellenére, közösen autókáztak, utat építettek, jelzőtáblákat kerestek. Az oviba visszatérve mindenki elkészítette a saját gyalogos igazolványát.

Bővebben...
 
Barangolás bábországban

baborszagBábu lába, kesztyű keze,
üres feje tömve-töltve,
tarka-barka mesefölddel.
Ott legyek, hol sosem voltam.
Bábországba négykéz másztam,
lábam zsinór,
orrom pom-pom,
cérna hajam összekócolt.
Hókusz-pokusz-csiribum
abrakadabra-csiribá!
én most bábországba szállok már!!!
JUHÉÉÉ!!!

A Halvirág Egyesület célja, olyan minőségi gyerekprogramok szervezés, amelyek nemcsak szórakoztatják, hanem közvetlenül neveli, fejleszti is a gyerekeket. Ezért bábszínházi előadások szervezése és bemutatása mellett drámapedagógiai módszereket felhasználó foglalkozásokat is szervez. Ilyen program a Barangolás Bábországban, amely bábszínházi elemekkel dolgozva szeretné érzékenyé tenni a gyerekeket a színház iránt, és nem csak színházlátogatóvá nevelni őket, hanem színház értőkké is. Egy-egy barangolás alkalmával a résztvevők elkészítenek egy-egy fakanálbábot, amely a sajátjuk lesz, és a bábbal előadnak egy rövid bábszínházi előadást. A háromórás foglalkozások három részből tevődnek össze: bemelegítő gyakorlatok, amely során ismerkednek a bábszínházzal, a bábszínész feladatával drámapedagógiai gyakorlatokon keresztül, kézműves foglalkozás és a bábelőadás gyerekeknek gyerekektől.

Bővebben...
 
Mesék szárnyán - mesevetélkedő I. forduló

mesevetelkedo2014 01 01A Mesék szárnyán mesevetélkedő I. fordulójának a Fogarasy Mihály Általános Iskola adott otthont, 2014. október 25-én. A XVI. alkalommal meghirdetett vetélkedőre, iskolánk 17 csapattal nevezett be, hozzánk csatlakozott a Kós Károly Ált. Isk. 5 csapata és a Vaskertes Ált Isk. 4 csapata is. A 26 csapat 104 tagja lelkesen vágott neki az első forduló érdekes feladatainak. A versenyen 18 csapat jutott tovább, ők készülhetnek az újabb négy Móra Ferenc meséből. A második forduló Ditróban lesz megszervezve november 22-én. A tartalmas szombat délelőttről emléklappal, jegyzetfüzettel és sok élménnyel távoztak a versenyzők.

 

Ambrus Katalin tanítónő

Bővebben...
 
Bőségkosár, ősz-ünnep kicsikkel, nagyokkal

projekt479Szeptember 24-én a Fogarasy Mihály Általános Iskola harmadikosai az iskola falai közé is „bevarázsolták" az őszt. Az őszi ízeket, színeket, hangulatot felvonultató tematikus tevékenységbe bekapcsolódtak a Százszorszép Napköziotthon nagycsoportosai is. Az együttműködés a két oktatási tagozat között nem újszerű és teljes mértékben aktuális is, hiszen egy intézmény részeként működnek.

Antal Kinga tanítónő kérdésünkre elmondta, hogy egy pályázat jelentette a közös tevékenységek szervezésének a forrását (anyagi szempontból is). Az anyaországi Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT 2014-ben meghirdette a Külhoni magyar felsősök évét. Ezen program keretén belül támogatásban részesítettek óvoda és iskola között megvalósuló együttműködési programokat is. Ez a pályázat adta a közös tevékenységeink ötletét. Az elsőre most, szeptemberben került sor, de természetesen a továbbiakban is folytatni szeretnénk ezt a programot.

„A pályázat kiírói a nemzeti azonosságtudat megmaradását, a közösségi élmény megteremtését, megtartását tartják nagyon fontosnak. Ezt mi is képviseljük nap mint nap a tevékenységeink során. Csupán a gondolatok közös mederbe terelését kellett megszerveznünk, és az együttműködés már létre is jött. A többi pedig a gyerekekről szól. Beléjük kell élményszerű tevékenységeken keresztül csepegtetnünk mindazt, ami a miénk" – hangsúlyozta Antal Kinga.

Bővebben...
 
Gyergyói hírek, események

  2015 február 1.-jén megrendezésre kerül az első Nosztalgia Síverseny a Gyilkostónál, a Nagy- Cohárd oldalában!   A verseny kezdete: 10.00Nevezési díj és korhatár: NINCSJelentkezés: A helyszínen Részvételi feltételek: - a versenyen való részvétel feltétele a nosztalgikusnak minősülő ruházatban* valómegjelenés. * (népviselet, régebbi időkben használatos sport-...
Read more...
  2015 Január 31., Sláger Center   Szolgáltatások: esküvőszervezés, Fotó-videó, Virág - dekoráció - tűzijáték, Alkalmi és esküvői ruhák, Férfiruha, Meghívok, Ékszer, bizsu, Nászajándék-vendégajándék, Kiegészítő-kellék, Smink, Fodrász, Manikűr,Zenészek, Vőfély, ceremóniamester, Cukrászok, Szakácsok, Borpincék   Szervezők: YKA Foto Studio és a Csilladekor, a belépés ingyenes,10 %...
Read more...
Újra Gyergyószentmiklósra látogat Kiss Ulrich jezsuita szerzetes. Szombaton este 7 órától a Szent István plébánián tartja előadását Egyház és pénz: Isten fizesse! címen.
Read more...
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt január 23-án, pénteken 18 órától, a Radnóti- és Latinovits díjas előadó,TORMA MÁRIA, Krónikás énekcímű pódiumműsorára.
Read more...