Hírek
Boszi projekt és nyílt nap az előkészítő B. osztályban

DSC00753A nyílt napunkat egyhetes gyűjtőmunka előzte meg. Az összegyűjtött kellékekből (boszi jelmez, üst, seprű, képek, meséskönyvek) berendeztük a boszorkánytanyát. A Boszi-napi bemutatóra meghívtuk a szülőket is. A nyílt nap végén, a gyerekek jóízűen elfogyasztották a ""boszi-ujjak" süteményt és a mézeskalács házikót.

 

Bővebben...
 
Gólyabál 2013

golyabal2013 2A 2013-as gólyabál november 8-án került megrendezésre, a VIII.A osztály által. Az elmúlt évekhez hasonlóan iskolánk díszterme adott otthont rendezvényünknek. Az idei gólyábálon egy kicsit változtattunk a műsoron és gólyáinkat kb. 10 fős csapatokba rendeztük. Így kaptunk 8 gólyacsapatot. Mindezt saját tapasztalatunkból kiindulva. Nagyon rossz érzés volt, amikor minket nem válogattak be abba a két párba az osztályból, akik résztvehettek a rendezvényen.

Bővebben...
 
Beszámoló a Dr. Jakab Antal püspök élete és munkássága c. vetélkedőről

jakabantalvetelkedoA vetélkedőt 2014. február 28-án szervezték a gyergyótekerőpataki Tarisznyás Márton Általános iskolában, amelyre a gyergyói kerület 10 általános iskolája nevezett be, három-három fős csapatokkal. Városunk két általános iskolája képviseltette magát. A felkészítő tanárok Hideg Csaba és Páll Ildikó voltak. Jelen volt a tekerőpataki Tarisznyás Márton iskola 2 csapattal, az újfalvi Elekes Vencel iskola, a csomafalvi Köllő Miklós iskola, a ditrói Siklódy Lőrincz iskola, az orotvai iskola, a remetei Fráter György iskola, a csutakfalvi Balás Jenő iskola csapata.

Bővebben...
 
Mesevetélkedő 2013

mesevetelkedo13A Mesék szárnyán mesevetélkedőt 2013. október 26-án szerveztük meg. XV. alkalommal hirdették meg a vetélkedőt, mi 22 csapattal neveztünk be, hozzánk csatlakozott a Kós Károly Ált. Isk. 6 csapata is. A 28 csapat 112 tagja lelkesen vágott neki az első forduló érdekes feladatainak. A 19 csapat jutott tovább, ők készülhetnek a újabb négy Benedek Elek meséből. A második forduló Szárhegyen lesz megszervezve dec. 7-én. A tartalmas szombat délelőttről mindenki emléklappal, jegyzetfüzettel és sok élménnyel távozott.

 
Sulibarázó 2013

sulibarazo006Örömmel tudatom, hogy osztályom a VIII.B, ismerkedő délutánt szervezett pénteken , 2013 október 11-én, melyre meghívtuk az iskola ötödikes diákjait.

Ezzel a programmal próbáltunk alkalmat teremteni az ismerkedésre , a közös időtöltésre, szórakozásra, egy sikeres iskolaév megalapozására.
Egy közösségben sok minden történik. Talán a legnagyobb csoda játék közben jön létre. Ez, amikor az ember saját magát elfeledve, csak az örömnek, a közösségnek él.

„És tudom, mint a kisgyerek,
csak az boldog, ki játszhat.
Én sok játékot ismerek,
hisz a valóság elpereg
és megmarad a látszat."
(József Attila)

Igazán jó kis programot találtunk ki a diáktársainknak, ismerkedő, csapatépítő, szórakoztató vidám játékokat.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2


Gyergyói hírek, események

Parasztopera
Ajánlók 2014 márc. 25
Április elején Magyarország egyik legjelentősebb színházi alkotóműhelye, PINTÉR BÉLA ÉS TÁRSULATA érkezik a Figurához. Pintér Béla rendezésében a Parasztopera című, immár klasszikussá vált darab több, mint 10 éve került bemutatásra és a nagy (Európa szintű) sikereknek köszönhetően azóta is szerepel...
Read more...
Április 9-én, szerdán este 7 órától a Figura nagytermében kerül sorra a budapesti Közép-Európa Táncszínház HORDA című tánc- és mozgásszínházi előadása, melyhez Lajkó Félix írt zenét. Budapest legrégebben alakult táncszínháza már ismerős lehet a gyergyói közönségnek, tavaly a Levitáció és...
Read more...
A Figuránál március 26-án, szerdán este 7 órától szabadelőadásként kerül újra műsorra Balogh Attila rendezésében Shakespeare klasszikus vígjátéka, a SZENTIVÁNÉJI ÁLOM. Az előadás egyedi kísérlet, mely zene és színészi játék elegyítésével keresi azt a színházi nyelvet, melyen Shakespeare darabja a mai...
Read more...
Progym - Corona
Hírek 2014 márc. 24
Március 24-én, hétfőn, valamint 25-én, kedden kerül sor az országos jégkorongbajnokság elődöntőinek első mérkőzéseire. Gyergyószentmiklósi Progym a MOL Liga ezüstérmes Brassói Corona együttesét fogadja. A mérkőzésekkel kapcsolatban Farkas Csaba, a gyergyóiak edzőj elmondta, tisztes helytállásban bíznak. Az alapszakasz és a rájátszás közötti...
Read more...