Hírek
Kiskurutty

kiskurutty1503Március 7-én a közép és nagycsoportos óvodásokból álló Százszorszép csapat részt vett a Kiskurutty Játéktanoda körzeti szakaszán,amelyet a Csillagszem Napköziotthonban szerveztek meg. A csapatunk első helyet szerzett meg és így tovább jutott a megyei versenyre is. A találkozót nagy készülődés előzte meg. A csapat indulóval mutatkozott be, betanultak egy rövid részletet a Fehércsillagos sündisznócska című meséből, majd a történettel kapcsolatos játékokon vettek részt: mesekereket készítettek, találós kérdésekre válaszoltak, szólásokat mondtak az állatokról, memória játékban vettek részt és egy ugróiskolát is kipróbálhattak. A délelőtt zárásaként a csapat tagjai: Lázár Eszter, Szász Katalin, Csergő András és Pop Dániel jutalomban részesültek.

További képek a galériában.

 
100. iskolai nap az Előkészítő Step by Step osztályban

100napstep100 nap telt el azóta, hogy iskolások lettünk. Ennek megünneplésére az Előkészítő Step by Step osztályban március 3 – án „Tavaszvárás" címmel nyílt napot szerveztünk.
Erre a különleges napra már ősszel, az iskolába lépésünk első napjaiban felhívtuk a gyerekek (és persze a szülők) figyelmét és felkértük őket, hogy gyűjtögessenek számukra kedves dolgokat. Napról-napra gyarapodott a gyűjtemény, amelynek 100. darabja jelentette az iskolai életünk 100. napját. Ezekből kiállítást szerveztünk és az alkotások egyénenkénti bemutatása jelentette a napunk egyik fő mozzanatát, hiszen ezáltal sokmindent megtudtunk a szorgos gyűjtögetőről.
A reggeli találkozás alkalmával eddigi ismereteinket játékos feladatokkal, mondókákkal, versekkel és énekekkel mutattuk be.
Ez a nap egyben témazáró nap is volt, az elmúlt időszakban sokat beszélgettünk a téli álmot alvó állatok életmódjáról, valamint a tavasz hírnökéről, a gólyáról.

Bővebben...
 
Előkészítősök a könyvtárban

elokeszito konyvtar kanyadiA Fogarasy Mihály Általános Iskolából, Szenner Judit tanítónéni előkészítős osztálya látogatta meg könyvtárat. Kányádi Sándor versei, meséi hangzottak el a vidám, tartalmas látogatás alkalmával.

Fényképek a galériában

 
Farsang 2015

Pápai Ildikó: Tavaszköszöntő
farsang2015Februárban, farsang felé
elkergetjük a telet,
bár szép volt a nagykarácsony,
fáztunk éppen eleget,
kérünk egy kis meleget!
Jelmezt öltünk, síppal-dobbal
lármázunk egy keveset,
hogy a hosszú, szürke álom
érjen véget, ha lehet,
s ne hozzon több hideget.
Így várjuk a langyos tavaszt
számláljuk a perceket,
reggel-este, napról-napra,
a kedvünk is kedvesebb,
ha az égbolt derűsebb.

A néphit szerint Cibere vajda és Konc király vízkeresztkor és húshagyó kedden párviadalt vív egymással. Vízkeresztkor Konc király kerül ki győztesen, s ekkor megkezdődik a farsang, húshagyókedden pedig Cibere vajda győz, s ekkor a böjt veszi át a hatalmat.
Nem történt ez másképp a Fogarasy Mihály Általános Iskolában sem, ahol piciktől a legnagyobbakig, vidám jelmezbe öltözve búcsúztattuk a farsangot és próbálkoztunk a tél elűzésével.

 
Óvodai események - I. félév

A GE! Nap (avagy Gondolkodj Egészségesen! Nap)
2014 nov. 28.

ge napNapközink a tavaly óta tartja a GE! napot, a magyarországi Gondolkodj Egészségesen! Programmal együtt. Küldetésük, hogy minden gyermek önmaga lehessen, ezért a nap célja: felhívni a figyelmet az óvodáskorúak testi és lelki egészségnevelésének fontosságára. Ebbe beletartozik az egészséges gondolkodás, a mozgás öröme és a táplálkozás. Erre a napra ajánlanak egy forgatókönyvet mesével, játékkal, dallal és sok-sok nevetéssel. Ily módon skype kapcsolatot tartva a résztvevő óvodák közösen tevékenykedhetnek.
Az idén napot A holvadászok című mese volt, kis Holdénekkel, es sok –sok játékkal: Holdmozgó, Holdvadászat, Holdam hangja stb. A nap fénypontja a Holdfénytündér saláta (gyümölcssaláta) volt, amit a gyerekekkel közösen készítettünk és fogyasztottunk el.

 

Szülinapok megünneplése az óvodában

szulinap1Lényegesnek tartjuk egy gyermekkel tudatosítani, hogy örvendünk neki, örülünk, hogy megszületett, létezik, értékes. Ennek kifejezésére, tudatosítására jó alkalom a gyerekek születésnapjának a csoportban való megünneplése.
Ekkor a gyerekek nagy szeretettel és gondossággal készítenek a társaiknak ajándékot. Együtt örülünk, énekelünk, jókívánságokat fogalmazunk meg az ünnepeltnek.
Az ünnepelt gyerek pedig megtapasztalhatja azt, hogy az igazi öröm, boldogság nem a drágán vásárolt ajándékokban rejlik, hanem a személyes kapcsolatokban, a baráti együttlétben, az elfogadottságban, a jó szándékban.

 

 

További rendezvényeink fényképeit a Galériában találják:

 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2


Gyergyói hírek, események

Dirty DancingAz Andrási Lóránt Társulat ismét Gyergyószentmiklóson   A Figura Stúdió Színháznál február 28-án, szombat este 7 órától a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat újra bemutatja a Dirty Dancing című táncelőadását. A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon.Jegyek ára egységesen 15 lej. Jegyek elővételben a színház...
Read more...
Belső IránytűVan kiút – csapdáink és lehetőségeink a függőség által veszélyeztetett korban Helyszín: Gyergyószentmiklós, Szent István plébániaIdőpont: február 27., péntek 19 óra Előadók: Kedves Rita segítő nővér, szociális munkás, a Caritas Ki-Út programjának munkatársa, Csiki Hortenzia, a Bonus Pastor és a Ki-Út...
Read more...
ANGOL KLUB
Ajánlók 2015 febr. 22
ANGOL KLUB, FÓBIÁK témában Gary Larson, a híres rajzfilmes feltalálta az Anatidaephobiát – a félelem, hogy valahol, valahogyan egy kacsa figyel téged. Meg tudod érteni ezt a fóbiát? Fel tudod találni a saját őrült fóbiádat? Gyere el az angol klubba és beszélj...
Read more...
Márton ÁronFilm–Misszió–Közösség SZERETETTEL MEGHÍVJUK február 26-án, csütörtökön 18 órára, a gyergyószentmiklósi Művelődési Ház Karancsi Sándor-termébe a Márton Áron életéről tervezett filmmel kapcsolatos tájékoztató, támogatásszervező találkozásra.A tájékoztatást Papp László r.k. lelkész és a Mustármag Közösség tartja.Arra szeretnénk megkérni, hogy a találkozón való...
Read more...