Hírek
Szépül a kicsi iskola udvara

szepul kicsiiskolaA program egyik fontos állomására az elmúlt csütörtökön délelőtt került sor. Az iskola tanulói takarítási akcióban vettek részt, egyben előkészítették az úgynevezett Kicsi iskola udvarát is a teljes megújulásra.

„Mi is tudatában vagyunk annak, hogy problémát jelent a Kicsi iskola udvarának a helyzete. Nyolc osztály jár ebbe az épületbe, és esős időben a sár, száraz időben a por jelent nagy gondot. Ezért is igyekeztünk megkeresni azokat a forrásokat, melyek segítségével meg tudjuk szüntetni ezt az állapotot. Így találkoztunk a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által meghirdetett Zöldövezet Programmal" – ismertette Antal Kinga projektfelelős, tanítónő. A programnak köszönhetően teljesen megújul az iskolához tartozó zöldövezet. A beruházás összértéke 10 ezer lej. A támogatás a beruházásnak a 70 százalékát teszi ki, a fennmaradó összeget önerőből teszik hozzá.

A Mol Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által meghirdetett Zöldövezet Program keretében, a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Alapítvány szervezésében elkezdődött a Fogarasy Mihály Általános Iskola udvarának felújítása környezeti neveléssel egybekötve.

Bővebben...
 
Gyergyószentmiklósi diákok Székesfehérváron

gyergyoidiakok01Városháza, Koronás Park, Pákozdi Katonai Emlékpark, Parlament. Ezek az úticélok szerepelnek a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolából érkezett diákok három napos programjában. A Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola meghívására érkezett Székesfehérvárra az a 15 fős csoport, amelyet Deák Lajosné önkormányzati képviselő fogadott a Városháza Dísztermében.

Az elmúlt év nyarán a Széna Téri Általános Iskola hetedik osztályosai a Határtalanul Program keretében Petőfi nyomában töltöttek el egy hetet Erdélyben. A gyerekek és az őket kísérő pedagógusok Gyergyószentmiklóson szálltak meg. A székesfehérvári oktatási intézmény évek óta testvériskolai kapcsolatot ápol az ottani Fogarasy Mihály Általános Iskolával, ahonnan 15 fős csoport érkezett kedden viszontlátogatásra városunkba.

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés

husveti keszulodesMint minden más ünnepre a nagycsoportos gyerekek lelkesen készültek a húsvéti ünnepre is. A Húsvét előtti nagy héten sokat beszélgettünk az ünnep jelentőségéről,igaz történeteket, meséket hallgattunk, húsvéti énekeket énekeltünk.A gyerekek nagy szeretettel festették a húsvéti tojásokat.Tojásfát díszítettek, nyuszit készítettek műanyag pohárból, búzát ültettek.A locsolás sem maradt el, a fiúk gyönyörű locsolóverseket tanultak otthon, amiket elmondtak a lányoknak és meg is locsolták őket. Az egész hét kellemes, meghitt hangulatban telt el.

További képek a fényképalbumban.

 
Átlátunk a füstön. Tények és tévhitek a dohányzásról

anticigi.foto1Ez volt a címe (és alcíme) a VII.B osztály nyílt napjának, amelyre március 27-én pénteken került sor a Fogarasy Mihály iskola dísztermében. A nyílt nap ötlete az idei országos szintű dohányzásprevenciós projekt keretében merült fel, az ötletgazda pedig András Gabriella szociálpedagógus volt, a projekt felelőse iskolánkban. Ő álmodta meg, hogy a hetedik osztályok nevelő óráin zajlóbeszélgetések, kérdőívtöltések és egyéb tevékenységek, egy interaktív, látványos, élményszerű rendezvényben csúcsosodjanak ki, a VII.B-sek pedig azonnal lecsaptak a lehetőségre. Rengeteg ötlet, kreatív megoldás pattant ki a fejükből, de a sokszor unalmas, mechanikus vagy kemény munkától sem riadtak vissza, hogy minél tökéletesebben kivitelezzék azt, amit elképzeltek.
A nyílt nap a kamaszkori dohányzással kapcsolatos kérdéseket járta körül, célja az volt, hogy tudatosítsa a résztvevőkben (VII-VIII. osztályos diákok) a tényt, hogy a dohányzásra való rászokás szempontjából kritikus korban vannak, és ráébressze őket arra, hogy a dohányossá válás egy komoly döntés, aminek súlyos következményei lehetnek. A legfőbb cél persze az volt, hogy ezt a döntést halasszák későbbre, amikor felelősen képesek felmérni a következményeket, és –természetesen- lehetőleg azt a döntést hozzák, amely egészségük, környezetük és nem utolsó sorban pénztárcájuk számára előnyösebb.

Bővebben...
 
Kiskurutty

kiskurutty1503Március 7-én a közép és nagycsoportos óvodásokból álló Százszorszép csapat részt vett a Kiskurutty Játéktanoda körzeti szakaszán,amelyet a Csillagszem Napköziotthonban szerveztek meg. A csapatunk első helyet szerzett meg és így tovább jutott a megyei versenyre is. A találkozót nagy készülődés előzte meg. A csapat indulóval mutatkozott be, betanultak egy rövid részletet a Fehércsillagos sündisznócska című meséből, majd a történettel kapcsolatos játékokon vettek részt: mesekereket készítettek, találós kérdésekre válaszoltak, szólásokat mondtak az állatokról, memória játékban vettek részt és egy ugróiskolát is kipróbálhattak. A délelőtt zárásaként a csapat tagjai: Lázár Eszter, Szász Katalin, Csergő András és Pop Dániel jutalomban részesültek.

További képek a galériában.

 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2


Gyergyói hírek, események

Read more...
Szeptember 4., péntek 8.00 Szentmise – Örmény katolikus templom10.00 Az Élő műhely keretében üvegfestésben gyerekek számára Martaian Ermone Zabel és Zerkula Enikő irányításával. Kézimunkázás gyerekeknek és szüleiknek az Örmény Közösségi Házban egész délelőtt;16.00 Kiállításmegnyitók az Örmény Közösségi Házban:Biró Gyula: Agancsfaragások;Martaian Ermone...
Read more...
Az első és a második világháborús Gyergyói hadi események emlékére másodszor kerül megszervezésre a Kereszthegy emléktúra. Idén a m. kir. 21. székely honvéd határvadász-zászlóalj 1944 évi történetének bemutatása mellett az első világháború eseményeire is emlékezünk.  írják a szervezők az elsőízben megszervezett...
Read more...
Nagy szeretettel várnak mindenkit a VIII. Székelyföldi Lovas Ünnep programjairaszeptember 12-13-án a gyergyószentmiklósi lovaspályán.A mintegy 50 programot magába foglaló rendezvénysorozat keretében lesz minden,ami lovas és szórakoztató, gyerekeknek és felnőttek számára egyaránt.A részletes programot az alábbi képen böngészhetik.
Read more...