Hírek
Szépül a kicsi iskola udvara

szepul kicsiiskolaA program egyik fontos állomására az elmúlt csütörtökön délelőtt került sor. Az iskola tanulói takarítási akcióban vettek részt, egyben előkészítették az úgynevezett Kicsi iskola udvarát is a teljes megújulásra.

„Mi is tudatában vagyunk annak, hogy problémát jelent a Kicsi iskola udvarának a helyzete. Nyolc osztály jár ebbe az épületbe, és esős időben a sár, száraz időben a por jelent nagy gondot. Ezért is igyekeztünk megkeresni azokat a forrásokat, melyek segítségével meg tudjuk szüntetni ezt az állapotot. Így találkoztunk a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által meghirdetett Zöldövezet Programmal" – ismertette Antal Kinga projektfelelős, tanítónő. A programnak köszönhetően teljesen megújul az iskolához tartozó zöldövezet. A beruházás összértéke 10 ezer lej. A támogatás a beruházásnak a 70 százalékát teszi ki, a fennmaradó összeget önerőből teszik hozzá.

A Mol Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által meghirdetett Zöldövezet Program keretében, a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Alapítvány szervezésében elkezdődött a Fogarasy Mihály Általános Iskola udvarának felújítása környezeti neveléssel egybekötve.

Bővebben...
 
Gyergyószentmiklósi diákok Székesfehérváron

gyergyoidiakok01Városháza, Koronás Park, Pákozdi Katonai Emlékpark, Parlament. Ezek az úticélok szerepelnek a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolából érkezett diákok három napos programjában. A Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola meghívására érkezett Székesfehérvárra az a 15 fős csoport, amelyet Deák Lajosné önkormányzati képviselő fogadott a Városháza Dísztermében.

Az elmúlt év nyarán a Széna Téri Általános Iskola hetedik osztályosai a Határtalanul Program keretében Petőfi nyomában töltöttek el egy hetet Erdélyben. A gyerekek és az őket kísérő pedagógusok Gyergyószentmiklóson szálltak meg. A székesfehérvári oktatási intézmény évek óta testvériskolai kapcsolatot ápol az ottani Fogarasy Mihály Általános Iskolával, ahonnan 15 fős csoport érkezett kedden viszontlátogatásra városunkba.

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés

husveti keszulodesMint minden más ünnepre a nagycsoportos gyerekek lelkesen készültek a húsvéti ünnepre is. A Húsvét előtti nagy héten sokat beszélgettünk az ünnep jelentőségéről,igaz történeteket, meséket hallgattunk, húsvéti énekeket énekeltünk.A gyerekek nagy szeretettel festették a húsvéti tojásokat.Tojásfát díszítettek, nyuszit készítettek műanyag pohárból, búzát ültettek.A locsolás sem maradt el, a fiúk gyönyörű locsolóverseket tanultak otthon, amiket elmondtak a lányoknak és meg is locsolták őket. Az egész hét kellemes, meghitt hangulatban telt el.

További képek a fényképalbumban.

 
Átlátunk a füstön. Tények és tévhitek a dohányzásról

anticigi.foto1Ez volt a címe (és alcíme) a VII.B osztály nyílt napjának, amelyre március 27-én pénteken került sor a Fogarasy Mihály iskola dísztermében. A nyílt nap ötlete az idei országos szintű dohányzásprevenciós projekt keretében merült fel, az ötletgazda pedig András Gabriella szociálpedagógus volt, a projekt felelőse iskolánkban. Ő álmodta meg, hogy a hetedik osztályok nevelő óráin zajlóbeszélgetések, kérdőívtöltések és egyéb tevékenységek, egy interaktív, látványos, élményszerű rendezvényben csúcsosodjanak ki, a VII.B-sek pedig azonnal lecsaptak a lehetőségre. Rengeteg ötlet, kreatív megoldás pattant ki a fejükből, de a sokszor unalmas, mechanikus vagy kemény munkától sem riadtak vissza, hogy minél tökéletesebben kivitelezzék azt, amit elképzeltek.
A nyílt nap a kamaszkori dohányzással kapcsolatos kérdéseket járta körül, célja az volt, hogy tudatosítsa a résztvevőkben (VII-VIII. osztályos diákok) a tényt, hogy a dohányzásra való rászokás szempontjából kritikus korban vannak, és ráébressze őket arra, hogy a dohányossá válás egy komoly döntés, aminek súlyos következményei lehetnek. A legfőbb cél persze az volt, hogy ezt a döntést halasszák későbbre, amikor felelősen képesek felmérni a következményeket, és –természetesen- lehetőleg azt a döntést hozzák, amely egészségük, környezetük és nem utolsó sorban pénztárcájuk számára előnyösebb.

Bővebben...
 
Kiskurutty

kiskurutty1503Március 7-én a közép és nagycsoportos óvodásokból álló Százszorszép csapat részt vett a Kiskurutty Játéktanoda körzeti szakaszán,amelyet a Csillagszem Napköziotthonban szerveztek meg. A csapatunk első helyet szerzett meg és így tovább jutott a megyei versenyre is. A találkozót nagy készülődés előzte meg. A csapat indulóval mutatkozott be, betanultak egy rövid részletet a Fehércsillagos sündisznócska című meséből, majd a történettel kapcsolatos játékokon vettek részt: mesekereket készítettek, találós kérdésekre válaszoltak, szólásokat mondtak az állatokról, memória játékban vettek részt és egy ugróiskolát is kipróbálhattak. A délelőtt zárásaként a csapat tagjai: Lázár Eszter, Szász Katalin, Csergő András és Pop Dániel jutalomban részesültek.

További képek a galériában.

 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2


Gyergyói hírek, események

Lovaglás, túrázás szervezése, kézműveskedés vagy környezetvédelmi programok szervezése - neked melyik a leginkább testhezálló? A kiskunhalasi Humán Erőforrásért Egyesület három erdélyi önkéntest keres, egy, az Európai Önkéntes szolgálat által finanszírozott projektjének a kivitelezéséhez. Az önkéntes fizetés nélkül dolgozik, munkájáért cserébe viszont szállást,...
Read more...
Dirty DancingAz Andrási Lóránt Társulat ismét Gyergyószentmiklóson   A Figura Stúdió Színháznál február 28-án, szombat este 7 órától a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat újra bemutatja a Dirty Dancing című táncelőadását. A produkció stúdióelőadás a nagyszínpadon.Jegyek ára egységesen 15 lej. Jegyek elővételben a színház...
Read more...
Belső IránytűVan kiút – csapdáink és lehetőségeink a függőség által veszélyeztetett korban Helyszín: Gyergyószentmiklós, Szent István plébániaIdőpont: február 27., péntek 19 óra Előadók: Kedves Rita segítő nővér, szociális munkás, a Caritas Ki-Út programjának munkatársa, Csiki Hortenzia, a Bonus Pastor és a Ki-Út...
Read more...
ANGOL KLUB
Ajánlók 2015 febr. 22
ANGOL KLUB, FÓBIÁK témában Gary Larson, a híres rajzfilmes feltalálta az Anatidaephobiát – a félelem, hogy valahol, valahogyan egy kacsa figyel téged. Meg tudod érteni ezt a fóbiát? Fel tudod találni a saját őrült fóbiádat? Gyere el az angol klubba és beszélj...
Read more...