Hírek
OlimpiadeleK

OlimpiadeleKaufland

A Fogarasy Mihály Iskola apraja-nagyja a Csodavilág Napközivel karöltve vett részt a Kaufland által meghirdetett OLIMPIADELE K versenyen, amelyre az ország minden részéről 1172 iskola nevezett be.

A verseny lényege, hogy a gyerekek, a szervezők által előírt, változatos és érdekes tevékenységeken vettek részt.

Az első szakasz december 15-én zárult, ahol nagy örömünkre 2.000 eurót nyertünk. Ez a nyeremény, a jó cél érdekében összefogó, fáradtságot nem ismerő pedagógus közösségnek és a minden újra fogékony, lelkes gyerekeknek köszönhető.

Eddigi tevékenységünket itt lehet megtekinteni.

Az igazi cél, hogy megnyerjük a 20.000 eurós nagydíjak egyikét, amelynek sorsa március 15-én dől el.
Hajrá Fogarasy!

A program támogatói:

KauflandScoalaDeValori

 
Szépül a kicsi iskola udvara

szepul kicsiiskolaA program egyik fontos állomására az elmúlt csütörtökön délelőtt került sor. Az iskola tanulói takarítási akcióban vettek részt, egyben előkészítették az úgynevezett Kicsi iskola udvarát is a teljes megújulásra.

„Mi is tudatában vagyunk annak, hogy problémát jelent a Kicsi iskola udvarának a helyzete. Nyolc osztály jár ebbe az épületbe, és esős időben a sár, száraz időben a por jelent nagy gondot. Ezért is igyekeztünk megkeresni azokat a forrásokat, melyek segítségével meg tudjuk szüntetni ezt az állapotot. Így találkoztunk a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által meghirdetett Zöldövezet Programmal" – ismertette Antal Kinga projektfelelős, tanítónő. A programnak köszönhetően teljesen megújul az iskolához tartozó zöldövezet. A beruházás összértéke 10 ezer lej. A támogatás a beruházásnak a 70 százalékát teszi ki, a fennmaradó összeget önerőből teszik hozzá.

A Mol Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által meghirdetett Zöldövezet Program keretében, a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Alapítvány szervezésében elkezdődött a Fogarasy Mihály Általános Iskola udvarának felújítása környezeti neveléssel egybekötve.

Bővebben...
 
Gyergyószentmiklósi diákok Székesfehérváron

gyergyoidiakok01Városháza, Koronás Park, Pákozdi Katonai Emlékpark, Parlament. Ezek az úticélok szerepelnek a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolából érkezett diákok három napos programjában. A Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola meghívására érkezett Székesfehérvárra az a 15 fős csoport, amelyet Deák Lajosné önkormányzati képviselő fogadott a Városháza Dísztermében.

Az elmúlt év nyarán a Széna Téri Általános Iskola hetedik osztályosai a Határtalanul Program keretében Petőfi nyomában töltöttek el egy hetet Erdélyben. A gyerekek és az őket kísérő pedagógusok Gyergyószentmiklóson szálltak meg. A székesfehérvári oktatási intézmény évek óta testvériskolai kapcsolatot ápol az ottani Fogarasy Mihály Általános Iskolával, ahonnan 15 fős csoport érkezett kedden viszontlátogatásra városunkba.

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés

husveti keszulodesMint minden más ünnepre a nagycsoportos gyerekek lelkesen készültek a húsvéti ünnepre is. A Húsvét előtti nagy héten sokat beszélgettünk az ünnep jelentőségéről,igaz történeteket, meséket hallgattunk, húsvéti énekeket énekeltünk.A gyerekek nagy szeretettel festették a húsvéti tojásokat.Tojásfát díszítettek, nyuszit készítettek műanyag pohárból, búzát ültettek.A locsolás sem maradt el, a fiúk gyönyörű locsolóverseket tanultak otthon, amiket elmondtak a lányoknak és meg is locsolták őket. Az egész hét kellemes, meghitt hangulatban telt el.

További képek a fényképalbumban.

 
Átlátunk a füstön. Tények és tévhitek a dohányzásról

anticigi.foto1Ez volt a címe (és alcíme) a VII.B osztály nyílt napjának, amelyre március 27-én pénteken került sor a Fogarasy Mihály iskola dísztermében. A nyílt nap ötlete az idei országos szintű dohányzásprevenciós projekt keretében merült fel, az ötletgazda pedig András Gabriella szociálpedagógus volt, a projekt felelőse iskolánkban. Ő álmodta meg, hogy a hetedik osztályok nevelő óráin zajlóbeszélgetések, kérdőívtöltések és egyéb tevékenységek, egy interaktív, látványos, élményszerű rendezvényben csúcsosodjanak ki, a VII.B-sek pedig azonnal lecsaptak a lehetőségre. Rengeteg ötlet, kreatív megoldás pattant ki a fejükből, de a sokszor unalmas, mechanikus vagy kemény munkától sem riadtak vissza, hogy minél tökéletesebben kivitelezzék azt, amit elképzeltek.
A nyílt nap a kamaszkori dohányzással kapcsolatos kérdéseket járta körül, célja az volt, hogy tudatosítsa a résztvevőkben (VII-VIII. osztályos diákok) a tényt, hogy a dohányzásra való rászokás szempontjából kritikus korban vannak, és ráébressze őket arra, hogy a dohányossá válás egy komoly döntés, aminek súlyos következményei lehetnek. A legfőbb cél persze az volt, hogy ezt a döntést halasszák későbbre, amikor felelősen képesek felmérni a következményeket, és –természetesen- lehetőleg azt a döntést hozzák, amely egészségük, környezetük és nem utolsó sorban pénztárcájuk számára előnyösebb.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2


Gyergyói hírek, események

Beszélgetés Gál Hunor örmény katolikus plébánossal Alig több mint öt hónap telt el azóta, hogy új plébánost kapott a gyergyószentmiklósi örmény katolikus közösség: a csíkszépvízi származású Gál Hunor számos tervvel érkezett új szolgálati helyére. Azt mondja, meglepetésként érte, hogy egyéves segédlelkészi munkáját...
Read more...
OlimpiadeleK
Hírek 2016 febr. 05
A Fogarasy Mihály Iskola apraja-nagyja a Csodavilág Napközivel karöltve vett részt a Kaufland által meghirdetett OLIMPIADELE K versenyen, amelyre az ország minden részéről 1172 iskola nevezett be. A verseny lényege, hogy a gyerekek, a szervezők által előírt, változatos és érdekes tevékenységeken...
Read more...
A Kolozsvári Magyar Opera és Filharmónia művészeiből alkotott Operettissimo együttes, nóta, operett, musical és a revü műfajából összeállított műsorát február 12-én, pénteken 19 órától láthatja a közönség a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében. Fellépnek: KOLCSÁR KATALIN – ének, VERES NOÉMI – ének, PLESA RÓBERT –...
Read more...
Farasngtemető ceremónia Idén rendhagyó módon Gyergyószentmiklós főterén tartjuk a hagyományos farsangtemető ceremóniát. Február 7-én a Szent Miklós római katolikus templomban tartandó szentmisét követően déli 12 órakor a Salamon Ernő Gimnázium diákjai mutatják be a Cibere vajda és Konc király a böjt...
Read more...