fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



Hírek

Beszámoló a Dr. Jakab Antal püspök élete és munkássága c. vetélkedőről

jakabantalvetelkedoA vetélkedőt 2014. február 28-án szervezték a gyergyótekerőpataki Tarisznyás Márton Általános iskolában, amelyre a gyergyói kerület 10 általános iskolája nevezett be, három-három fős csapatokkal. Városunk két általános iskolája képviseltette magát. A felkészítő tanárok Hideg Csaba és Páll Ildikó voltak. Jelen volt a tekerőpataki Tarisznyás Márton iskola 2 csapattal, az újfalvi Elekes Vencel iskola, a csomafalvi Köllő Miklós iskola, a ditrói Siklódy Lőrincz iskola, az orotvai iskola, a remetei Fráter György iskola, a csutakfalvi Balás Jenő iskola csapata.

A felkészüléshez szükséges egységes anyagot Kolumbán Csilla tekerőpataki hitoktató, a verseny szervezője küldte el a benevezett iskoláknak.
A püspök életének nagy eseményei , pappá szentelésének 80. évfordulója és a börtönből való szabadulásának 50-ik évfordulója szolgáltatták a vetélkedő alaptémáit.
A vetélkedő előtt a diákok és tanáraik megkoszorúzták Dr. Jakab Antal szobrát a kilyénfalvi templomkertben.
A Fogarasy Mihály Általános Iskola csapata Gyergyószentmiklósról a pontozás szerint a második helyet érte el. A csapat tagjai: Bodosi Dorottya, Gál Krisztina és Kulcsár Rebeka VII.C osztályos tanulók voltak
Minden csapat oklevelet kapott, a tanulók könyvjutalmat. A rendezvényt agapé zárta.

Páll Ildikó

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap