fogarassy.mihaly.iskola@gmail.com | 0266 364 720

fogarasy fejlec 2 400



Hírek

Virágkapun a betűk világába

evnyito2012„Egy kínai közmondás szerint: A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell. Bízom benne, hogy mindannyian kíváncsisággal léptek át ezen a képzeletbeli ajtón, hiszen a tudás megszerzésének legfontosabb láncszemei Ti magatok vagytok."
Így köszöntötte Lázár Nóra aligazgatónő, 2012 szeptember 17-én a Fogarassy Mihály Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén a vakációtól búcsút vevő gyereksereget.
A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Mezei János polgármester úr.
Újdonság, hogy a nyár folyamán nagyobb és gazdagabb lett az iskola a Százszorszép és a Csodavilág napközikkel. Így kétségtelenül a Fogarassy a város legnépesebb tanintézménye, több mint 900 gyermekkel.

Megkülönböztetett figyelem irányult a legkisebbekre, a 67 előkészítő és 81 elsőosztályos kisdiák énekszóra, virágkapun vonult az iskola udvarára. Az elsősök verssel, énekkel örvendeztették meg a jelenlevőkel. Az iskola színjátszós diákjai egy iskolára hangoló koreográfiával megtáncoltatták az egész iskolát.
Balczó András, legendás olimpiai bajnok, öttusázó gondolata került a nyolcadikosok tarisznyájába: „Úgy kell a pályán küzdenünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk, s a meccs végén ne maradjon bennünk semmi, amit még hozzátehettünk volna a mérkőzéshez".
„Végül azzal együtt, ami most bennünk van – szomorúsággal, hogy vége a nyárnak, örömmel, hogy újra együtt lehetünk, várakozással, hogy mi következik majd, aggodalommal az örökös változások miatt - nyissuk ki együtt a tudás kapuját!"
A tudás kapuját ebben az évben egy sikeres, jó hangulatú tanévnyitó ünnepség tárta ki.
Diáknak, tanárnak egyaránt sok lelkesedést, szép élményeket és egy nyugodt és sikeres tanévet kívánunk !

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap